Saturday, May 23, 2009

..::i call u xangkat!!::..

video

'kantoi'

...very nice song from zee azi...konsep cam ala2 yuna gak..now femes d kat US...

Wednesday, May 20, 2009

..::tengkorak bersidang::..

persidangan meja bulat pinkosh2 inchik2 tengkorak...

...tanda mercu kebosanan...



comel plak aku tengok tengkorak2 nie..huhuu~~...ada inchik nyet2..ada inchik mikus..ada inchik kancil...act, kitorang dh start kebosanan kat ofis tue..dah 2 hari kene mengemas store...so banyak lar benda2 xbrape nk berfaedah yang terhasil hari demi hari...
baru kerja seminggu dah rasa cam sebulan..bila nk habis nie...wargHhhh~~~

..::sup tulang paus..::..jarum vs ameyra::..


kalau dh namaya bosan, sumer benda pon dijadikan mainan...this one khas buat cik lave sunny @ ameyra..hasil kjer beliau bersama jarum entomologi n bakat xbrape nk kreatif yang terpendam dikala kebosanan kat ofis td telah aku editkn...huhu...esk wat bentuk lain plak erk~~

**************
ini tulang2 inchik paus..sebesar2 alam ni baru part kepala jer....beliau sangat mucuk OK!!! ni pic time proses merebus untuk menyingkirkan kesan2 degil @ daging2 yang terselit2 kat inchik paus..lepas tue baru buley cuci2..berus2...huu~~


*ari khamis ni kene cuci tulang ikan paus nie....euwww~~

saper nk join cepat kembangkan idong laju2...


Tuesday, May 19, 2009

..::ofis..ofis::..

sudah berada kat ofis sejak pukul 7.30am..sampai sekarang xstart lg kerojenyer..penat dah menunggu nie....dah selamat menelan sebungkus nasi letak di pagi hari td..maka mata pun semakin kuyu layu dan sayu~~~~
*ngidam nk makan nasi lemak pak cik ishak kat pasar malam syek 1....huu~~
*nk ABC d'Sharifah jgak....aishhh~~

Monday, May 18, 2009

..::yok kerja yok!!!::..

keroje..keroje..keroje yang banyak~~~

daku adalah sedang berPRAKTIKAL sekarang untuk 2 bulan...
aku wat praktikal @ latihan indutri di MUZIUM ALAM SEMULAJADI kat persint 15, PUtRajaYa...act, tempat ni xbuat opening pon lagi...bulan 10 nanti baru nk wat opening..so, tugas aku n geng-geng yang lain kene setup macam2 benda dalam muzium ni..banyak keroje sangat2 beb..huhu~~ keroje cam biasa lar dari 8am sampai 5pm..balik2 keroje memang terus kejar katil+bantal mucukk~~
sangat memenatkan!!!! TAPI beshhh~~~~ *..tiap2 hari menghadap menatang2 yang bernama insects..belek2..bagi nama..cucuk2..isi2 borang inventori..bla2...*...1st week yang lepas kami2 dah berjaya naming n identified 30o0++ miss laPidoptera @ cik rama2..*..kami hebat! yeay!!!..*







*...arinie seharian duduk dalam store..mengemas2 macam2 jenis+spesies spesimen..*..ni lar antara objek2 best yang ada dalam muzium yang jadi mainan kitorang sekarang..*
*seRoNOk2*

..::ana yasmin::..

hye~ hye~ hye~
lama sangat rasanya dah xupdate blog nie after habis final exam aritue...
banyak sangatlah peristiwa2 yang macam best yang dh berlaku...
tapi yang paling best "aku dah dapat anak buah baru!!!".....maka aku telah menjadi mak cik @ cik wawa buat kesebelas kalinya..YEsS!!dah cukup 1 team bola sepak..huhuhu...my lovely sis (kak yatie) selamat melahirkan hari isnin (11 mei 2009) aritue..baby itu sangat comelllllll~~~ ~ana yasmin~

Tuesday, April 28, 2009

..::nenekku kawen lagik!!! tagged by ros::..

Rules: Copy to your own post, erase my answers, enter yours and tag people you want. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real; nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

1. What is your name : NOR HAZWANI TIMAN
2. A four letter word : NASI..(tengah kelaparan neyh)
3. A boy's name : NAZA..(ahh!memori daun pisangku ;p)
4. A girl's name : NATALIE ANAK ALLIN..(nate pinjam nama kamu deyh)
5. An occupation : NANNY..(the nanny fav tv show tue)
6. A color : NUNING, NERAH, NINGGA, NIJAU..(walaweyh~~ aku xjmper kaler aper nie)
7. Something you'll wear: NIKE
8. A food : NASI LEMAK AYAM+TELUR MATA MAPLEY...enak2..(milla YOK!!)
9. Something found in the bathroom: NERUS GIGI..hahaha~~
10. A place : NEW ZEALAND...
11. A reason for being late : NANTOK @ NAP..(Erkk~~ buley terima ker?!)
12. Something you'd shout : NURUL FAZREEN!!! SY NK MAKAN SATAY HJ. SAMURI!!!(nk mlm ni jgak okey)
13. A movie title : NANG NAK...
14. Something you drink : NENAS?!(jadikannyer jus nenas okey~)
15. A musical group : NIRVANA..(new boyz?! euwWw!!! yarkss~)
16. An animal : NURI..
17. A street name : jalan NAWAWI..(aku sure ianya wujud kat bumi malaysia ni..huhu)
18. A type of car : NISSAN FRONTIER ;p
19. Title of a song : NENEKKU KAWEN LAGI!!!...(album ni kuar bulan depan..nantikan~~)

*penat aku perah otak lar..

..::saya tidak ketahuan::..

kenapa baru sekarang?
dah xda aper2 yang boley diusahakan...
dah xda aper2 yang boleh dibicarakan...
kenapa baru sekarang?
dah terbatas semuanya...
dah terpaksa dipendam semuanya...
kenapa baru sekarang?
nak diluahkan rasa...
nak diluahkan kata...
kenapa baru sekarang???
yang mampu hanya menurut takdir dan masa~~

Sunday, April 26, 2009

..::exam::..

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
ecology!!!!! knp perlu!!!!!!!!!!!!!!!??

..::kanak-kanak ribena::..

*nurul khalilah, nurul khalisah, nurul khalidah, khairunnisa, nurul khairina*


*nurul nuha asyikin, muhammad faiz azim, nurul safya asyikin, nur amira afiqah, nur amira athirah*

comel2 sumer kn?kn?kn?
inilah askar2 yang selalu memporak perandakan rumah mak abah aku kat kampung tue..lagi2 dikala ketibaan musim cuti sekolah n hari2 perayaan...bila dorng start jer acara lari 4x100, maka gegarlah seluruh rumah..lalu dgn sukarelanya golongan2 yg tua pula akan dgn tensinyer terpekik2 memberi arahan SENYAP!!! tp apa daya,nama pn budak2..makin laju lari dorng ada lar..walaupn ada sorng jer hero n yang lain sumer puteri2 dan dayang2,tp tahap kebrutalan puteri2 ni..aduyaii~~ sabor jer r....
skung ada 10..by ths may akan jd 11..yeay!!aku suka!aku suka!huhu~~
tgu kemunculannyer hero @ heroin
....jeng..jeng..jeng....

*cik wawa sayang anda2 sume wahai kanak2*

Saturday, April 25, 2009

..::hari ini & semalam::..

jika semalam dia berduka(walaupun pura2,d xsedey pn pd hakikatnyer)...arini d gumbira mendapat kaca mata baru...hasil hasutan kejawaan aku n eryn~~ di subuh yang hening saat burung berkicau (iyeker subuh?!) minah ni dh gegar2 aku n eryn nk soh g amik kaca mata barunyer..aishh~~
sangat semangakkk!!
selamat sudah duitnyer melayang ringgit malaysia tiga ratus SAHAJA....huhu~~
*dh2 zati xda alasan xnmpak nota tue..g2 study..melagho jer..
*eryn dh ckup2 mkn roti+tuna+kuaci tue..xgemok2 pn, mkn jer xbenti2...minum susu tue bnyk2...

~aktiviti lagho di minggu exam~
















*hari ini aku dan sebatilion gadis2 sunty telah meronggengkan diri kat sungai tekala..uyYeYyy!!!!*

pemergian ini yg konon2nyer utk melepaskn tensi2 setelah berpenat lelah menjwb exam2 yg dh lepas...heee~~
..memng besh lah sangat2..

thanks wat korng sumer yg menggamatkan lg aktiviti mental di kala minggu exam nie..kamu2 memng ROWK!!

*miella*wanie*ieqa*nad*zati*eryn*joe*

*bagaimanapn zati telah mengalami bala bencana bila mata tambahan beliau telah dihayutkn ayer..AIYAKK!!
*tp dlm berduka lara..sebetolnyer d sgtlah gumbira sbb ada alasan nk dapat kaca mata baru...n aku dgn eryn telah dgn jawanyer menghasut beliau utk membeli spec yg mahal2..huahuahua~~

Friday, April 24, 2009

..::back 2 nature::..

yeay!!seronok2...
baru pulang dr bermandi manda blogger-emoticon.blogspot.com kat tekala wth milla,ieqa,nad,eryn,joehana n zati..

pic?!later k..sgt penat..mau titon..ZzzzZZzzblogger-emoticon.blogspot.com

Thursday, April 23, 2009

..::jahanam::..

erKk~~ jahanam kad matrikku... inilah hasilnya setelah 2 thn menjadi mahasiswi UKM n penghuni setia KIZ..huuu~~ akibat selalu xbwk kunci bilik....

*kad matrik ni bukan setakat berkhidmat utk bkk bilik aku jer..malah banyk pintu2 bilik2 insan lain yg mengalami sindrom kelupaan cm aku telah menggunakn khidmatnyer..haha~~ banyk pintu yg telah dicabuli olehnyer..OpSSs!!

*AMARAN!!!!kad ini hanya digunakan pada waktu kecemasan sahaja!!!!
*apakata UKM tukar sistem kunci2 ni..guna lar scan2 ibu jari ker...scan2 mata ker...aper2 lar yg buley di scan n 4sure xkn buley tertinggal....

~puas hati~

exam..exam..Oh~ exam...
huu~~yeay!!!!!!!!!!!!!!!! blogger-emoticon.blogspot.com aku dh hbs 4 paper,tggl 2 paper jer lg....sungguh penat bila jadual exam sampai 4 hari berturut2 ada paper..pagi petang siang malam aku bersengkang mata menghadap bukublogger-emoticon.blogspot.com(iyeker?!)...hee~ td tyme menjawab paper inovasi cm nk tercabut jari jemari aku..aduyaii~~ 5 esei, tp 1 1/2 jam jer...xcukup masa, terpaksa lar menulis dgn kelajuan maksimum coz takot xsempat nk jwb sumer...cam parkinsonblogger-emoticon.blogspot.com jari jemari aku pas hbs menjawab..tertunduk2 mengahadap kertas nk menulis dgn sgt laju,last2 sakit tengkuk lalu terus aku 'parking'kn jer kepala aku ats meja tue(teddy,aku xtdo tau td tyme exam)...mlm ni buley lar ronggeng2 sikit..esk xda paper, n nak g mandi manda blogger-emoticon.blogspot.comkat tekala(gaya cm dh hbs exam plak)..yiPpiE!!

*2 paper jer lg..ekologi teresterial n histologi..CHAIYOUK!!!blogger-emoticon.blogspot.com
blogger-emoticon.blogspot.comjom2 g goreng paper inovasi!!!GAMBATE!!!

..::exam::..

blogger-emoticon.blogspot.comstudy2 laju2!!!
laparnyer rse....xtertahan..klu dapat roti telur kn besh tyme2 nieblogger-emoticon.blogspot.com

blogger-emoticon.blogspot.comweng3~~

Wednesday, April 22, 2009

..::exam::..

blogger-emoticon.blogspot.comsape ley tolong studykn utk aku?!
aku sgt malas tiba2....blogger-emoticon.blogspot.com

Sunday, April 19, 2009

..::mamam2 xYz::..








nyum~~nyum~~nyum~~
bahagia rasanyer dapat mamam ABC..enak banget!!yeaY!!!huhu~~
di kala thp ke"tensi"nan memuncak utk berperang dlm exam hall esk(except SeEra banu), kami g mamam2 kat D'Sharifah....melepaskn gian kat ABC yg sgt menggiurkan...ahakss~~
menu:
*ABC D'SHARIFAH 4 ketul
*ROTI TELUR 4 helai
*BURGER AYAM SPECIAL 1 butir
*KUEY TEOW SPECIAL D'SHARIFAH 1 dulang
*gud lux berperang esok!!!!

..::titisan syukur::..

ya Allah..Alhamdulillah..at last hujan turun jgak membasahi bumi panas terik ni..seronok sgt rasanya..


view dr bilik kat buzen tersayang(ErKk!!sayang ker?!), beberapa saat sebelum hujan turun...

*aku xtau aper motif aku letak lirik ni..tapi aku nk letak jgak..

Awie

Kembali

Awan yang berarak perlahan

Mendung yang kelabu tak semesti hujan

Zahir yang dipamerkan

Batin yang dipersalahkan

Ku tak mengerti

( prechorus )

Ooo ku terdengar suara ombak

Menyusuri pantai yang indah

Diiringi kerdipan bintang-bintang

Menghiasi sunyi

Memanggil oh pulanglah

Nun jauh disana

Samudera mentari hatiku

Memancarkan sinaran

Memanggil namaku

Di siniKu tetap menunggu walaupun berapa lamanya

Di sini kan ku nanti pasti

Ku harapkan segala

Oh tidakkan berubah

Kau masih setia ku menunggu

Bilakah kau kan kembali

Wahai kekasih ku

Segera kembali

Kupohonkan penuh doa untuk mu

Hanya padamu kasih...

..::diam buley x?! atuk vs cucu::..

video

tolong2!! bdak kecil ini teramat sgtlah kechumilan~~

comel cam aku erk?! (pada saper2 yg menafikn aku chumil tue diam buley x!Diam3!!).huhuhu~~

Saturday, April 18, 2009

..::pesta peluh::..

arghh~~
panas yg xterhingga..baru kat dunia nie..ish3..SUBHANALLAH...
setelah beberapa hari hjn xtrun,terasa cuaca sgt panas terik membakar betol...setelah xmampu menahan kepanasan, memandangkn kipas pn ada smpai level 5 jer paling laju(aku rse ptt wat smpai level 10 lar), mlm ni aku n rumet wat sesi earth hour utk beberapa jam..huhu..sgt panas rasanya..berbahang...betol2 dh tua kot bumi nie(taubat2)..
cuaca pn xmenentu dh skung..panas n hujan suka suki bersilih ganti tanpa sebarang petanda2 awl..kusangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tgh hari...
Ahhhh~~rasa tenang+nyaman sket bila padam lampu..
aku rse klu earth hour ni betol2 bley bwak kebaikan+kesejukan, wat tiap2 hari pn xper...sape sokong angkat tangan?!
*************************************
*sgt xselesa utk study dlm keadaan cmnie(huh!alasan)
*apa kata ukm pasang aircond kat tiap2 bilik..btter kot aku rse dr dok main korek2 jln+tampal2 jln+bg peruntukan program2 yg xbape nk berfaedah dlm ukm nie...hbs duit aku jer bayar yuran mahal2~~opSs!!