Tuesday, April 28, 2009

..::nenekku kawen lagik!!! tagged by ros::..

Rules: Copy to your own post, erase my answers, enter yours and tag people you want. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real; nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.

1. What is your name : NOR HAZWANI TIMAN
2. A four letter word : NASI..(tengah kelaparan neyh)
3. A boy's name : NAZA..(ahh!memori daun pisangku ;p)
4. A girl's name : NATALIE ANAK ALLIN..(nate pinjam nama kamu deyh)
5. An occupation : NANNY..(the nanny fav tv show tue)
6. A color : NUNING, NERAH, NINGGA, NIJAU..(walaweyh~~ aku xjmper kaler aper nie)
7. Something you'll wear: NIKE
8. A food : NASI LEMAK AYAM+TELUR MATA MAPLEY...enak2..(milla YOK!!)
9. Something found in the bathroom: NERUS GIGI..hahaha~~
10. A place : NEW ZEALAND...
11. A reason for being late : NANTOK @ NAP..(Erkk~~ buley terima ker?!)
12. Something you'd shout : NURUL FAZREEN!!! SY NK MAKAN SATAY HJ. SAMURI!!!(nk mlm ni jgak okey)
13. A movie title : NANG NAK...
14. Something you drink : NENAS?!(jadikannyer jus nenas okey~)
15. A musical group : NIRVANA..(new boyz?! euwWw!!! yarkss~)
16. An animal : NURI..
17. A street name : jalan NAWAWI..(aku sure ianya wujud kat bumi malaysia ni..huhu)
18. A type of car : NISSAN FRONTIER ;p
19. Title of a song : NENEKKU KAWEN LAGI!!!...(album ni kuar bulan depan..nantikan~~)

*penat aku perah otak lar..

..::saya tidak ketahuan::..

kenapa baru sekarang?
dah xda aper2 yang boley diusahakan...
dah xda aper2 yang boleh dibicarakan...
kenapa baru sekarang?
dah terbatas semuanya...
dah terpaksa dipendam semuanya...
kenapa baru sekarang?
nak diluahkan rasa...
nak diluahkan kata...
kenapa baru sekarang???
yang mampu hanya menurut takdir dan masa~~

Sunday, April 26, 2009

..::exam::..

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
ecology!!!!! knp perlu!!!!!!!!!!!!!!!??

..::kanak-kanak ribena::..

*nurul khalilah, nurul khalisah, nurul khalidah, khairunnisa, nurul khairina*


*nurul nuha asyikin, muhammad faiz azim, nurul safya asyikin, nur amira afiqah, nur amira athirah*

comel2 sumer kn?kn?kn?
inilah askar2 yang selalu memporak perandakan rumah mak abah aku kat kampung tue..lagi2 dikala ketibaan musim cuti sekolah n hari2 perayaan...bila dorng start jer acara lari 4x100, maka gegarlah seluruh rumah..lalu dgn sukarelanya golongan2 yg tua pula akan dgn tensinyer terpekik2 memberi arahan SENYAP!!! tp apa daya,nama pn budak2..makin laju lari dorng ada lar..walaupn ada sorng jer hero n yang lain sumer puteri2 dan dayang2,tp tahap kebrutalan puteri2 ni..aduyaii~~ sabor jer r....
skung ada 10..by ths may akan jd 11..yeay!!aku suka!aku suka!huhu~~
tgu kemunculannyer hero @ heroin
....jeng..jeng..jeng....

*cik wawa sayang anda2 sume wahai kanak2*

Saturday, April 25, 2009

..::hari ini & semalam::..

jika semalam dia berduka(walaupun pura2,d xsedey pn pd hakikatnyer)...arini d gumbira mendapat kaca mata baru...hasil hasutan kejawaan aku n eryn~~ di subuh yang hening saat burung berkicau (iyeker subuh?!) minah ni dh gegar2 aku n eryn nk soh g amik kaca mata barunyer..aishh~~
sangat semangakkk!!
selamat sudah duitnyer melayang ringgit malaysia tiga ratus SAHAJA....huhu~~
*dh2 zati xda alasan xnmpak nota tue..g2 study..melagho jer..
*eryn dh ckup2 mkn roti+tuna+kuaci tue..xgemok2 pn, mkn jer xbenti2...minum susu tue bnyk2...

~aktiviti lagho di minggu exam~
















*hari ini aku dan sebatilion gadis2 sunty telah meronggengkan diri kat sungai tekala..uyYeYyy!!!!*

pemergian ini yg konon2nyer utk melepaskn tensi2 setelah berpenat lelah menjwb exam2 yg dh lepas...heee~~
..memng besh lah sangat2..

thanks wat korng sumer yg menggamatkan lg aktiviti mental di kala minggu exam nie..kamu2 memng ROWK!!

*miella*wanie*ieqa*nad*zati*eryn*joe*

*bagaimanapn zati telah mengalami bala bencana bila mata tambahan beliau telah dihayutkn ayer..AIYAKK!!
*tp dlm berduka lara..sebetolnyer d sgtlah gumbira sbb ada alasan nk dapat kaca mata baru...n aku dgn eryn telah dgn jawanyer menghasut beliau utk membeli spec yg mahal2..huahuahua~~

Friday, April 24, 2009

..::back 2 nature::..

yeay!!seronok2...
baru pulang dr bermandi manda blogger-emoticon.blogspot.com kat tekala wth milla,ieqa,nad,eryn,joehana n zati..

pic?!later k..sgt penat..mau titon..ZzzzZZzzblogger-emoticon.blogspot.com

Thursday, April 23, 2009

..::jahanam::..

erKk~~ jahanam kad matrikku... inilah hasilnya setelah 2 thn menjadi mahasiswi UKM n penghuni setia KIZ..huuu~~ akibat selalu xbwk kunci bilik....

*kad matrik ni bukan setakat berkhidmat utk bkk bilik aku jer..malah banyk pintu2 bilik2 insan lain yg mengalami sindrom kelupaan cm aku telah menggunakn khidmatnyer..haha~~ banyk pintu yg telah dicabuli olehnyer..OpSSs!!

*AMARAN!!!!kad ini hanya digunakan pada waktu kecemasan sahaja!!!!
*apakata UKM tukar sistem kunci2 ni..guna lar scan2 ibu jari ker...scan2 mata ker...aper2 lar yg buley di scan n 4sure xkn buley tertinggal....

~puas hati~

exam..exam..Oh~ exam...
huu~~yeay!!!!!!!!!!!!!!!! blogger-emoticon.blogspot.com aku dh hbs 4 paper,tggl 2 paper jer lg....sungguh penat bila jadual exam sampai 4 hari berturut2 ada paper..pagi petang siang malam aku bersengkang mata menghadap bukublogger-emoticon.blogspot.com(iyeker?!)...hee~ td tyme menjawab paper inovasi cm nk tercabut jari jemari aku..aduyaii~~ 5 esei, tp 1 1/2 jam jer...xcukup masa, terpaksa lar menulis dgn kelajuan maksimum coz takot xsempat nk jwb sumer...cam parkinsonblogger-emoticon.blogspot.com jari jemari aku pas hbs menjawab..tertunduk2 mengahadap kertas nk menulis dgn sgt laju,last2 sakit tengkuk lalu terus aku 'parking'kn jer kepala aku ats meja tue(teddy,aku xtdo tau td tyme exam)...mlm ni buley lar ronggeng2 sikit..esk xda paper, n nak g mandi manda blogger-emoticon.blogspot.comkat tekala(gaya cm dh hbs exam plak)..yiPpiE!!

*2 paper jer lg..ekologi teresterial n histologi..CHAIYOUK!!!blogger-emoticon.blogspot.com
blogger-emoticon.blogspot.comjom2 g goreng paper inovasi!!!GAMBATE!!!

..::exam::..

blogger-emoticon.blogspot.comstudy2 laju2!!!
laparnyer rse....xtertahan..klu dapat roti telur kn besh tyme2 nieblogger-emoticon.blogspot.com

blogger-emoticon.blogspot.comweng3~~

Wednesday, April 22, 2009

..::exam::..

blogger-emoticon.blogspot.comsape ley tolong studykn utk aku?!
aku sgt malas tiba2....blogger-emoticon.blogspot.com

Sunday, April 19, 2009

..::mamam2 xYz::..








nyum~~nyum~~nyum~~
bahagia rasanyer dapat mamam ABC..enak banget!!yeaY!!!huhu~~
di kala thp ke"tensi"nan memuncak utk berperang dlm exam hall esk(except SeEra banu), kami g mamam2 kat D'Sharifah....melepaskn gian kat ABC yg sgt menggiurkan...ahakss~~
menu:
*ABC D'SHARIFAH 4 ketul
*ROTI TELUR 4 helai
*BURGER AYAM SPECIAL 1 butir
*KUEY TEOW SPECIAL D'SHARIFAH 1 dulang
*gud lux berperang esok!!!!

..::titisan syukur::..

ya Allah..Alhamdulillah..at last hujan turun jgak membasahi bumi panas terik ni..seronok sgt rasanya..


view dr bilik kat buzen tersayang(ErKk!!sayang ker?!), beberapa saat sebelum hujan turun...

*aku xtau aper motif aku letak lirik ni..tapi aku nk letak jgak..

Awie

Kembali

Awan yang berarak perlahan

Mendung yang kelabu tak semesti hujan

Zahir yang dipamerkan

Batin yang dipersalahkan

Ku tak mengerti

( prechorus )

Ooo ku terdengar suara ombak

Menyusuri pantai yang indah

Diiringi kerdipan bintang-bintang

Menghiasi sunyi

Memanggil oh pulanglah

Nun jauh disana

Samudera mentari hatiku

Memancarkan sinaran

Memanggil namaku

Di siniKu tetap menunggu walaupun berapa lamanya

Di sini kan ku nanti pasti

Ku harapkan segala

Oh tidakkan berubah

Kau masih setia ku menunggu

Bilakah kau kan kembali

Wahai kekasih ku

Segera kembali

Kupohonkan penuh doa untuk mu

Hanya padamu kasih...

..::diam buley x?! atuk vs cucu::..

video

tolong2!! bdak kecil ini teramat sgtlah kechumilan~~

comel cam aku erk?! (pada saper2 yg menafikn aku chumil tue diam buley x!Diam3!!).huhuhu~~

Saturday, April 18, 2009

..::pesta peluh::..

arghh~~
panas yg xterhingga..baru kat dunia nie..ish3..SUBHANALLAH...
setelah beberapa hari hjn xtrun,terasa cuaca sgt panas terik membakar betol...setelah xmampu menahan kepanasan, memandangkn kipas pn ada smpai level 5 jer paling laju(aku rse ptt wat smpai level 10 lar), mlm ni aku n rumet wat sesi earth hour utk beberapa jam..huhu..sgt panas rasanya..berbahang...betol2 dh tua kot bumi nie(taubat2)..
cuaca pn xmenentu dh skung..panas n hujan suka suki bersilih ganti tanpa sebarang petanda2 awl..kusangkakan panas hingga ke petang, rupanya hujan di tgh hari...
Ahhhh~~rasa tenang+nyaman sket bila padam lampu..
aku rse klu earth hour ni betol2 bley bwak kebaikan+kesejukan, wat tiap2 hari pn xper...sape sokong angkat tangan?!
*************************************
*sgt xselesa utk study dlm keadaan cmnie(huh!alasan)
*apa kata ukm pasang aircond kat tiap2 bilik..btter kot aku rse dr dok main korek2 jln+tampal2 jln+bg peruntukan program2 yg xbape nk berfaedah dlm ukm nie...hbs duit aku jer bayar yuran mahal2~~opSs!!

godaan di kala minggu2 exam...AiYaKkkk!!!!

Friday, April 17, 2009

..::erkK~ hisap2=mati::..

video

huhu...sgt suka video ni...yeay!!

Thursday, April 16, 2009


The true test of love isnt when you're together.It comes when you are apart,and you realize that despite the distance,love is still there.

..::sukaSuki::..

baru pulang dr meronggeng selama lebey kurang 5 jam..
warghhh!! xsedar diri exam dh dekat~~~
*sumer2 kengkawan gud luck exam!! all da best ya~~

..::exaMode::..


fisiology + histology + bio vertebrate + ecology + biometry + technology n inovasion
BIOLOGY
*study laju2..jadual exam sgt membunuh..
...20,21,22,23,27 of april + 4 of may...

Tuesday, April 14, 2009

..::balik KaMPUng!!::..

~home sweet home~

baru pulang dr kampung halamanku yg permai..huhuhu~~ seronok2 dapat balik kampung jumpa family...dpt mkn sedap2 banyak2...weeE~~
walaupn just balik skejap jer tp ok lar jgak...amik restu nk exam..warghh!!!dh nak EXAM..hee~~

nak tambah best lagi, OTW balik UKm td kami dapat SAMAN!!YEAY!!huhuhu~~


*kepada saper2 yg interested nk bayarkn saman ni roger2 lar aku erk..hahahaha~~

*dear mak; thanks 4 da bday present..Mmmuahhx!!
*dear abg zaki; thanks 4 da ABC + CENDOL yg sgt best....rse cm nk mkn lg..ngee~~
sy doakn kamu dpt baby cepat2....amin...

Thursday, April 9, 2009

..::i'm tired being me,myself & i::..

*i hate da part selfless + sympathetic + charitable+understanding....*
....from now on i should take a good care of myself!!! n stop thinking of bring comfort for others..it should all about myself, put it first on da list, then come the others...
BUT...could i?!sigh~~

..::kehujanan daku::..

aishh!!!
dh r arini ada kelas 1 jer..kne pkai baju kurung plak sbb ada presentation (kecewa tp xdapt berbuat aper2..sigh~)....milla kne rush g kl..so aku balik jln kaki memanjat ank tgga ibu zain yg tggi sgt2 tue...tiba2 langit gelap..angin bertiup kasar..damn!! hujan nk trun..payung plak t'tggl kat kereta milla...langkah aku mkin laju..tp nmpaknya awan di langit tue xtertanggung nk memuntahkn isinya...titis demi titis membasahi bumi n of coz aku skali...perghh!!dh r wiknd aritue baru pas kne mandi hjn..ni lg skali..mau demam aku pasni..hasilnya aku smpai bilik dgn basah lencun..sejuk beb...AiyO0o~~
*hjn berenti 5 minit lepas aku smpai bilik...sabor jer r aku..
*midz; thanks 4 da presentation + sory coz xdapat bnyk membantu kamu...
*qilah; sy tau kamu sgt kecewa..urmm~~
*stef; aku tpu kau, aku mmg rse cam nk mkn org sebetolnya td..lg2 si Dr. F kat depan mata tue...

Wednesday, April 8, 2009

..::hye::..


uhh!!
its been almost 2 week..
i'm hoping for at least "hye"...
but, it seems getting far n far
away from me..
but why?!
yes!!! we were in da wrong track before...but, how about our friensdhip?! ermm, mayB you dont wanna be friend wth me anymore (T_T)!

thanks for all da moment of cry & smile that you had gv 2 me....there's no regret in me..knowing you..


*27032o08-08042009*

Tuesday, April 7, 2009

..::S>E>N>G>A>L::..

  • TEKA AYAM

Ajoi : "Apa yang engkau bawa tu?"
Ahmad : "Ayam... Cuba teka.. berapa jumlahnya? Kalu tekaanmu tepat.. kesemua dua ekor ayam yang aku bawa ini akan aku kasi pada mu!"
Ajoi : "Emmmm.. tiga kot..?"


  • PERKAHWINAN KERABAT

Ajoi adalah murid darjah satu disebuah sekolah rendah... . Dia mempunyai seorang kawan perempuan disekolahnya yang bernama Tengku Nazira.. Tengku Nazira seorang yang sangat cantik dan menawan... walaupun masih kecil... Secara tidak disengajakan Ajoi telah jatuh cinta pada Tengku Nazirah... Lalu dia meluahkan perasaannya kepada Tengku Nazirah.. "Naz... sebenarnya saya cinta padamu... tapi sayang kita masih terlalu kecil... bolehkan bila kita sudah dewasa nanti.. kita berkahwin... ?"Dengan wajah yang malu... Tengku Nazira menjawab.. "Ajoi.. bukannya saya tak sudi... Tapi dalam keluarga kami.. kami hanya berkahwin sesama kerabat sahaja... .. Atuk berkahwin dengan nenek... Bapak sedara berkahwin dengan emak sedara.. dan bahkan papa berkahwin dengan mama... . sedangkan awak bukan kerabat saya Ajoi... ."

  • Ini kisah tahun 60 an dulu pasal sepasang suami dan isteri orang asli yang tinggal di dalam hutan. Rumah dorang ni dibina di atas pokok... 2 tingkat lagi tu. Si suami kerja nya mencari makanan di hutan, sama ada dengan pergi berburu ataupun memetik buah-buah hutan. Si isteri pula tinggal mengemas dirumah.Suatu hari, Si suami pergi mencari makanan dihutan. Sedang mencari-cari. . tiba-tiba dia terjumpa cermin. Dia pon bawak balik cermin tu dan disimpankan cermin tersebut di tingkat atas rumahnya tanpa pengetahun isterinya.Setiap hari sebelum pergi keluar mencari makanan, dia akan masuk ke bilik dan melihat cerminnya. Sehinggalah satu hari, si isteri naik pelik melihat telatah suaminya tu..Maka disiasatlah bilik yang selalu dimasuki oleh suaminya.. bimbang-bimbang kalau suaminya menyimpan perempuan lain di bilik tersebut tanpa pengetahuannya. .Dan punyalah terkejut beruk.. dia masuk je bilik tu.. di ternampak cermin suaminya. Oleh kerana si isteri ni taktau cermin tu apa.. so, dia ingat orang dalam cermin tu memang perempuan simpanan suaminya.Apa lagi.. habis berlari dan meraung menangisla dia cari mak nya..Lepas berjumpa dengan maknya.. mak dia cakap nak lihat sendiri perempuan yang kononnya disembunyikan oleh suaminya tu..Lalu maknya pon masuk ke bilik tersebut.Kemudian keluar dari bilik tersebut sambil ketawa terbahak-bahak.Isteri: Apsal mak ketawa?.. Mak: Apa teruk benor selere suami ko tu.. kalau ye pon nak kawin lain.. carik la perempuan yang elok sikit.. Ini tak.. aku tengok perempuan kat bilik tu.. dah la tua.. hodoh pulak tu..

..::jujur ke?!::..


"WHEN YOU TELL PEOPLE TO BE HONEST TO YOU, THEN YOU SHOULD PREPARE FOR THE WORSE"
~AIYOooO~
jujur salah+masalah, xjujur pn salah+masalah jgak..kan..kan..kan...
tapi klu nk diikutkan..memng lar kita kadang2 terpaksa tipu sunat(wujud ke sebetolnyer hukum ni erk?!) depends on situation lar konon2nyer..nk bg jaga hati org lain + menjaga aib diri lar katakan..tapi klu menipu + pura2 yg membebankan diri & menyeksa jiwa raga, baik lar berlaku jujur jer!!!!!!!!!!!!


Monday, April 6, 2009

..::bersenikah aku?!::..

.......hasil kejr bersama aku + eryn dikala tensi2......